1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

نامزد دیوان عالی آمریکا هدف حمله‌ی محافظه‌کاران

۱۳۸۸ خرداد ۱۲, سه‌شنبه

با گذشت چند روز از معرفی سونیا سوتومایور از سوی رییس جمهور آمریکا برای عضویت در دیوان عالی این کشور، صدای مخالفان محافظه‌کار بالا گرفته. آنان می‌کوشند تا اعضای کنگره‌ی آمریکا را از تصویب عضویت خانم سوتومایور برحذر دارند.

https://p.dw.com/p/I23H
سونیا سوتومایور
سونیا سوتومایورعکس: AP

سونیا سوتومایور قاضی‌ لاتینی‌ـ آمریکایی، زنی است که به خاطر سابقه‌ی کار و دیدگاه‌های حقوقی‌اش از سوی باراک اوباما رییس جمهور آمریکا، از میان یک دوجین نامزدان دیگر، جهت عضویت در بالاترین مرجع قضایی کشور معرفی شد. اکنون کنگره با وارسی دقیق سوابق و نظرات این قاضی، باید عضویت او را تأیید یا رد کند.

کارزاری از سوی محافظه‌کاران آمریکایی به راه افتاده تا از اعتبار سونیا سوتامایور بکاهد و ازتصویب عضویت او جلوگیری کند. او را به «نژاد پرستی علیه سفیدان» متهم می‌کنند زیرا در یک سخنرانی به سال ۲۰۰۱ گفته است: «یک زن لاتین صاحب بصیرت می‌تواند به یمن تجربه‌ی غنی‌ خود به قضاوت بهتری برسد تا مرد سفیدپوستی که هرگز آن تجربه را نداشته است.»

سونیا سوتومایور که فارغ التحصیل دو دانشکده از معتبرترین مراکز آموزش حقوق در آمریکا است، یعنی دانشگاه پرینستون و دانشگاه ییل، در خانواده‌ای فقیر بزرگ شده و میراث‌دار فرهنگ پورتوریکویی است. مجمع الجزایر کوچک ‌پورتوریکو واقع در دریای کارائیب، از مستعمرات سابق اسپانیا و سپس آمریکا است که اکنون به شکل نیمه خودمختار زیر حاکمیت ایالات متحده اداره می‌شود. سونیا سوتومایور دوران کودکی‌اش را در مناطق کارگری ‌و فقرزده‌ی شهرک برانکس در نیویورک سپری کرده است.

باراک اوباما که خود فارغ التحصیل دانشکده‌ی حقوق دانشگاه هاروارد است، سال‌های زیادی از کودکی‌اش را در کشور اندونزی و در میان مسلمانان گذرانده اما به طور معمول در سخنرانی‌های خود هرگز اشاره‌ای به مسایل نژادی یا خرده‌فرهنگ‌های قومی و مذهبی نمی‌کند. برعکس، سونیاسوتومایور به عنوان یک قاضی‌ باسابقه‌ی فدرال کسی است که در نوشته‌ها و احکام قضایی خود، آگاهی نسبت به بستر و زمینه‌ی فرهنگی و طبقاتی‌ موارد حقوقی را حائز اهمیت دانسته است. از همین رو است که مخالفان سوتامایور او را به جانبداری و نقض بی‌طرفی متهم می‌کنند.

از سوی دیگر، تحلیلگران لیبرال برآن‌اند که کنگره به هنگام بررسی کارنامه و سوابق قاضی سوتومایور، باید توجه خود را معطوف به نظرات او در باره‌ی اصولی کند که مستقیماً به قانون اساسی ربط دارند، اصولی چون جدایی‌ی دین از دولت، پاسداری از حریم خصوصی شهروندان از جمله حق سقط جنین و سایر آزادی‌های مدنی که در سال‌های ریاست جمهوری جورج بوش به آنها خدشه وارد آمده است.

AK/SA